۲ مرداد ۱۴۰۰

توازن قوای میدانی در سوریه تا اول ژانویه ۲۰۲۱

از ابتدای ۲۰۱۲ تا مارس ۲۰۲۰، سوریه حتی به مدت ۶ ماه هم شاهد آتش‌بس نبود؛ اما از مارس ۲۰۲۰ تاکنون درگیری نظامی در سوریه رخ نداده و نقشه فعلی، بدون تغییر باقی مانده است.

راهنما:
قرمز رنگ:
نزدیک به دو سوم خاک سوریه (قرمز رنگ) – شامل غرب، مرکز، جنوب و شرق سوریه تا رود فرات – در سیطره دمشق است؛ اما وضعیت امنیتی در جنوب و منطقه بادیه (شرق) شکننده می‌باشد.

زرد رنگ:
نزدیک به یک‌چهارم خاک سوریه در سیطره ائتلاف سوریه دموکراتیک (قسد) است؛ شامل مناطق شرق فرات (به استثناء منطقه موسوم به «نبع السلام») و هم‌چنین دو منطقه «منبج» و «تل رفعت» در غرب فرات (استان حلب) و منطقه حومه «الطبقه» در جنوب فرات (استان رقه) می‌باشد.

سبز:
بیش از یک‌دهم خاک سوریه در سیطره معارضه است که به طور عمده می‌توان آن را به سه بخش «مناطق تحت قیمومیت ترکیه» (درع الفرات، عفرین و نبع السلام)، «ادلب» (تحت سیطره تحریر الشام و حضور ارتش ترکیه به عنوان ضامن آتش‌بس) و «تنف» (اشغالی از سوی ارتش آمریکا) تقسیم کرد.

طوسی:
بزرگراه m4 در اقلیم ادلب، تا شعاع ۶ کیلومتر از شمال و جنوب فاقد تسلیحات سنگین می‌باشد و گشتی‌های مشترک ارتش‌های ترکیه و روسیه حق عبور از آن را دارند.
اما از نظر نظامی و اداری تابع تحریر الشام می‌باشد.

نارنجی:
حومه کوبانی و هم‌چنین بزرگراه m4 حدفاصل رود فرات تا مرز عراق (الیعربیه) به استثناء مناطق نبع السلام: گشتی‌های مشترک ارتش‌های خارجی

صورتی:
مناطقی که از نظر اداری تابع قسد است؛ اما ارتش سوریه نیز در آن‌ها حضور پررنگی دارد: شهر «حسکه» و حومه آن به علاوه شهر «قامشلی»

برچسب ها:
تهران-چهارراه ولیعصر-قبل از برادران مظفر-پلاک907

مشاور سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

اندیشکده راهبردی «جریان» که فعالیت خود را از سال 1399 برپایه بهره گیری از جمعی از کارشناسان جوان و صاحب نظر در حوزه سیاست خارجی آغاز کرده است، اندیشکده ای خصوصی است که بر روی مسائل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تمرکز دارد. جریان رسالت خود را ارائه تصویری جامع و واقع بینانه مبتنی بر رویکردی دانش بنیان و مسئله محور با هدف بازاندیشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار داده است.
2763 327 935 98+
info@jaraian.org